algemene vragen: +32(0)2/352.60.50
Terug naar verhalen

04 jan 2018

Slimmere stuurprogramma-app bevat nu voertuigcontroles

In een poging om de administratie te verminderen en de efficiëntie voor chauffeurs van wagenparken te verbeteren, is onze Slimmere stuurprogramma-app geüpgraded zodat chauffeurs autokeuringen volledig elektronisch kunnen uitvoeren.

Het DVSA-proces van het dagelijks uitvoeren van een controle van het voertuig bij elke keer dat het wordt gebruikt, is van oudsher een zwaar proces voor chauffeurs en managers, waarbij een formulier is ingevuld om de conditie te beoordelen of schade te markeren.

Met de nieuwe app-functionaliteit voeren chauffeurs eenvoudig een 20-puntenchecklist op een smartphone uit, vegen ze naar rechts als het item in goede staat is, of blijven staan ​​als er een probleem is om te melden. Deze checklist is gebaseerd op de DVSA en FORS bestelwagencontrole aanbevolen voor de veiligheid van de bestuurder en het onderhoud van het voertuig.

De app is vooral bedoeld als hulpmiddel voor chauffeurs en stelt fleetmanagers ook in staat om de conditie van hun voertuigen te controleren om zowel de veiligheid als de efficiënte onderhoudsschema's binnen hun wagenpark te beheren vanaf hun computer.

Victoria Choksi, productmanager bij Masternaut, zei: "Veeg naar links en rechts wordt de norm op alle gebieden van ons leven, van berichtentoepassingen tot sociale media. We wilden deze intuïtieve functionaliteit in onze technologie weerspiegelen en een app maken die het voor chauffeurs veel gemakkelijker maakt om de meest routinematige taken uit te voeren ".

"Deze nieuwe voertuigcontrole is tot stand gekomen als gevolg van feedback van de chauffeurs en we zullen deze blijven ontwikkelen met bevindingen uit de bètasefase. Dit zal op zijn beurt de fleetmanagers helpen om DVSA- en FORS-conformiteit in hun vloten te verbeteren, waardoor ze onmiddellijk toegang hebben tot onderhoudsnormen in de hele vloot. "

Beschikbaar op zowel iOS als Android, de nieuwe app is gratis voor nieuwe of bestaande klanten, die Masternaut Connect fleet management service gebruiken.


Lees hier meer over onze mobiele driver-app.