algemene vragen: +32(0)2/352.60.50
Terug naar verhalen

30 mei 2019

Londen, 16/05/2019 - Michelin neemt Masternaut over, een toonaangevende telematicaprovider in Europa

Londen, 16/05/2019 - Michelin neemt Masternaut over, een toonaangevende telematicaprovider in Europa

Vandaag kondigt Masternaut aan dat het heeft ingestemd om door Michelin te worden overgenomen, wat de productontwikkeling en de groei van Masternaut in heel Europa zal versnellen. Masternaut zal onder zijn eigen merk blijven opereren als een dochteronderneming binnen Michelin.  De transactie zal naar binnen de zestig dagen worden afgerond.

 

Masternaut werd opgericht in 1996 en is een van Europa's grootste telematicadienstverleners met leidende posities in het VK en Frankrijk. Masternaut biedt oplossingen aan voor het volgen en optimaliseren van het wagenpark, verbetering van het rijgedrag en digitale transformatie. Met Masternaut-technologie verbeteren klanten de veiligheid van de bestuurder, besparen ze jaarlijks gemiddeld € 720 per voertuig, verbeteren ze hun serviceprocessen en verminderen ze hun CO2-uitstoot (met meer dan 230.000 ton in 2018).

 

Masternaut is de op twee na grootste overname van Michelin in de vloot samen met Nextraq in Noord-Amerika en Sascar in Zuid-Amerika. Deze acquisitie is een van de snelst groeiende markten ter wereld.

 

Florent Menegaux, managing partner van Michelin, zei: "Michelin consolideert zijn expertise op het gebied van telematica waardoor we de mobiliteit van klanten kunnen optimaliseren. Masternaut betekent een verdere stap in de uitbreiding van onze Business Services & Solutions, vooral in Europa en voor lichte voertuigen. "

 

Met de expertise van Michelin op het gebied van investeringen in automobiele, ontwikkelt het bedrijf zijn product- en serviceaanbod aan klanten, met name op het gebied van data science en op gebieden als voorspellend onderhoud en operationele re-engineering. Verder zal Michelin de uitbreiding van Masternaut naar nieuwe regio's ondersteunen.

 

Dhruv Parekh, CEO van Masternaut, zei: "In de afgelopen vier jaar ben ik ongelooflijk trots geweest op wat we hebben bereikt. Masternaut Connect is vandaag één van de snelst groeiende telematica-platforms in Europa, met een toonaangevende Net Promoter Score. Onze investering in een enterprise-grade IT-platform heeft ons in staat gesteld om verder te groeien. Samen met het merk Michelin zijn we goed ontwikkeld in Europa. Werken binnen de Michelin-groep versnelt ons vermogen om veiliger, schoner en productiever te worden. "