algemene vragen: +32(0)2/352.60.50

DALKIA

Dalkia was op zoek naar een manier om de kosten te optimaliseren. Met Masternaut-oplossingen verbetert het de ROI (ROI) aanzienlijk.

Verband

Dalkia, een toonaangevend bedrijf in energiediensten in Frankrijk, werd opgericht in 1998 toen twee entiteiten werden samengevoegd: Esys-Montenay en Compagnie Générale de Chauffeur. Aanvankelijk van een dochteronderneming van Veolia Environnement in 2001, trad Dalkia toe tot de EDF-groep in juli 2014.

Dalkia levert energieoplossingen voor elk gebied. Met de doelstellingen om de consumptie te beheersen, energieprestaties te garanderen, lokale en hernieuwbare bronnen te ontwikkelen.

Door zijn klanten oplossingen op maat aan te bieden om hun energierekening te beperken en de prestaties van hun installaties te verbeteren, wilde Dalkia zijn eigen energieverbruik verminderen en de TCO (total cost of ownership) van zijn vloot beperken, dankzij de implementatie van een telematische oplossing. Inderdaad, met 8200 in omloop zijnde voertuigen vormt het wagenparkbeheer een belangrijke kostenpost voor Dalkia, wat belangrijk was om te optimaliseren.


Oplossing

Omdat precisie een primair criterium is voor Dalkia, heeft het bedrijf zich natuurlijk tot Masternaut gewend, de enige pan-Europese leverancier van telematica-oplossingen met behulp van gepatenteerde contactloze sondetechnologie om voertuiggegevens nauwkeurig te traceren. echt.

De Masternaut-oplossing, geïnstalleerd op 5.000 voertuigen in Dalkia Park, maakt het onder andere mogelijk om de werkelijke kilometers vast te stellen die door elk voertuig word afgelegd, brandstofverbruik of zelfs motorwaarschuwingen, zoals een waarschuwing voor een laag oliepeil of technische defecten.

Met de herstelde gegevens weet Dalkia precies wat de staat van zijn voertuigen is, anticipeert op onderhoudskapitaal en houdt het brandstofverbruik in de gaten. Essentiële informatie om de kosten in verband met de vloot te optimaliseren, waaraan andere aanwijzingen zijn toegevoegd, met name over rijgedrag (bruusk remmen, snelle acceleratie of het stoppen van de motor). Dit maakt het mogelijk risicovol rijgedrag te identificeren en ecorijdende trainingscursussen in te stellen, met als hoofddoel veiligheid en daarom het terugdringen van ongevallen en vervolgens het verminderen van het brandstofverbruik.


Uitslag

Hierdoor heeft Dalkia zijn ROI aanzienlijk kunnen verbeteren, dankzij een verliesreductie van 15% en een besparing van 10% op brandstof - ongeveer 1 miljoen euro bespaard per jaar. Een bedrag dat Dalkia nu opnieuw in andere posities kan investeren.


Verklaring

"Investeren in deze telematica-oplossing was een heel goede zaak voor Dalkia. Op dit manier heeft het bedrijf alle kosten in verband met wagenparkbeheer kunnen optimaliseren, aanzienlijke besparingen op het gebied van brandstofverbruik kunnen realiseren, en de verliesratio kunnen verlagen en daardoor een betere veiligheid voor onze werknemers kunnen garanderen. "

Jean-Luc Celotto, National Vehicle Management Manager DALKIA


Related customer stories