algemene vragen: +32(0)2/352.60.50

City West Works

City West Works wilde de impact op het milieu verminderen. Masternaut bood een oplossing waarmee het bedrijf zijn CO2-uitstoot met meer dan 40 ton kon verminderen.

 

Verband

 

City West Works, een dochteronderneming van City West Housing Trust, is in april 2013 opgericht en doet onderhoudswerk in de 14.600 wooneenheden van West Salford. Het volgende jaar voltooide City West Works ongeveer 50.000 reparaties en beantwoordde meer dan 150.000 oproepen via zijn servicecentrum.

 

City West Works heeft een groot team van geschoolde werknemers, variërend van dakdekkers tot elektriciens. Allen spelen een sleutelrol bij het onderhouden van sterke relaties met klanten en het verbeteren van de toestand van hun woning.

 

Met zo veel geschoolde werknemers die elke dag onderweg waren, moest City West Works een oplossing vinden die niet alleen hen lokaliseert, maar ook de CO2-uitstoot verlaagt en de brandstofkosten verhoogt.

 

Oplossing

 

Masternaut heeft City West Works een oplossing voorgesteld die voordelen zou kunnen bieden en dit veel verder dan alleen de locatie van voertuigen.

 

De Masternaut-oplossing helpt slechte rijgewoonten te monitoren door middel van een puntensysteem dat bestuurders beoordeelt op basis van de economie van het voertuig en hun rijgedrag, terwijl ze worden gewaarschuwd voor de slechte manoeuvres waarvoor ze mogelijk verantwoordelijk zijn.

 

Coördinatieproblemen zijn ook geminimaliseerd door de snelle zichtbaarheid van voertuiglocaties te allen tijde.

 

 

Uitslag

 

Sinds de implementatie van de Masternaut-oplossing heeft City West Works economische verbeteringen in het rijgedrag van werknemers vastgesteld.

 

De oplossing is geïnstalleerd in 105 vlootvoertuigen van de City West Works die van plan zijn om het contract met twee jaar te verlengen. Managers ontvangen wekelijkse e-mailrapporten die het gedrag van hun chauffeurs nauwkeurig volgen en registreren en identificeren bestuurders met de beste rijprestaties.

 

Slechte rijgewoonten zoals verkeerd bochtengedrag, bruusk remmen, openlijke acceleratie en te hoge snelheden worden allemaal gemeten en gepresenteerd in deze rapporten.

 

Managers kunnen dan arme chauffeurs benaderen en met hen bespreken hoe ze hun rijstijl kunnen verbeteren volgens Masternaut-richtlijnen.

 

Deze rapporten stelden managers niet alleen in staat een goed overzicht te krijgen van het gedrag van de bestuurders van hun team, maar dienden ook als ondersteuning bij het vaststellen van hun KPI's (key performance indicators).

 

De Masternaut-oplossing biedt ook een extra voordeel in HR omdat managers hun medewerkers in realtime op afstand kunnen lokaliseren, waardoor ze extra beveiliging bieden. De oplossing kan ook helpen om te betwisten met bewijsmateriaal ter ondersteuning van claims waarbij klanten aangeven dat een vakman niet het verwachte werk heeft geleverd.


Verklaring

 

"Onze belangrijkste prioriteit was om de CO2-uitstoot en brandstofkosten te verlagen. We hebben met de Masternaut-oplossing maar liefst 17.000 pond brandstof bespaard en de CO2-uitstoot met 40,6 ton verlaagd. Dankzij de rapporten die Masternaut ons biedt, weten managers hoe chauffeurs brandstof verspillen en dit afval stoppen. Sinds april vorig jaar zijn we ook begonnen met het ontvangen van een tweede maandelijks rapport van Masternaut met een balans van brandstof- en CO2-besparingen. We kozen Masternaut op basis van een compleet proces en in tegenstelling tot zijn concurrenten bleek het aanbod van Masternaut de beste keuze te zijn. "

zegt John Ashworth, Facilities Manager bij City West Works.

Related customer stories