algemene vragen: +32(0)2/352.60.50

Bonglet

Bonglet was op zoek naar een partner om zijn activiteiten te ontwikkelen met respect voor zijn ecologische verplichtingen ... Masternaut zorgt voor optimalisatie, besparing en vermindering van de uitstoot van broeikasgassen.

 Verband

 Gespecialiseerd in de bouw en meer specifiek op het gebied van verf, vloer- en wandbekleding, renovatie en isolatie van gevels, Bonglet is een familiebedrijf gevestigd in Lons-le-Saunier, in de Jura.

 De onderneming onder leiding van Hervé BONGLET bestaat al 60 jaar en is in de loop van de tijd aanzienlijk gegroeid en heeft momenteel bijna 500 werknemers in dienst, verspreid over 11 agentschappen die een uitgebreid geografisch gebied bestrijken, gaande van Franche-Comté tot Bourgondië, Frankrijk. door de regio Rhône-Alpes en de Auvergne. Bonglet, marktleider in het oosten van Frankrijk, is ook het eerste Franse afwerkingsbedrijf dat het label 'Environmental Master' ontving, uitgegeven door de Qualibat-certificeringsinstantie.

 Willen zijn praktijken in termen van sociale verantwoordelijkheid en respect voor het milieu voortzetten, onder leiding van Hervé Peutot - verantwoordelijk voor inkoop en de milieuaanpak - terwijl Bonglet zijn activiteiten optimaliseert, heeft ervoor gekozen zijn voertuigen uit te rusten met telematicaoplossingen die geolocatie en ecorijden combineren. Dus het was richting Masternaut dat de samenleving draaide.

Oplossing

In 2009 lanceerde Bonglet de eerste implementatiegolf door eerst 80 voertuigen uit te rusten met Masternaut-oplossingen en vervolgens de inzet in 2014 af te ronden door de volledige vloot (LCV) uit te rusten met in totaal 300 voertuigen. multi-merken.

 Dankzij de gepatenteerde CAN Bus-technologie helpt Masternaut Bonglet bij het samenstellen van een groot aantal belangrijke voertuiggegevens, zoals het aantal afgelegde kilometers, brandstofverbruik, rijgedrag en reistijden. Al deze informatie wordt vervolgens verzameld in activiteitenverslagen en stelt Bonglet in staat om elke dag het goede verloop van de activiteiten te verzekeren, de genomen routes te volgen, het verbruik te meten, maar ook om de conditie van voertuigen en hun voertuigen te controleren. motoren.

 Rekening houdend met het laadniveau van voertuigen, het type terrein dat wordt gebruikt (Bonglet's voertuigen zijn ook actief in bergachtige gebieden) en hun verschillende brandstofbehoeften en -uitgaven, garanderen deze zeer nauwkeurige gegevens een totale optimalisatie van het brandstofverbruik. activiteit, en sta Bonglet toe om een ​​bepaald voertuig toe te wijzen aan het soort activiteit. Dit voorkomt het risico van over-toeren door een voertuig met een slecht aangepaste motor te gebruiken en vermindert het risico op overmatige vervuiling aanzienlijk.

Op dezelfde manier stelt de Masternaut-technologie Bonglet in staat om zogenaamd riskant rijgedrag te identificeren - plotseling accelereren en remmen, te frequente motorstops - en biedt werknemers de mogelijkheid tot zelfregulering, dankzij de installatie op het bord. van een eco-driving assistent. Deze ingebouwde tool waarschuwt de bestuurder in realtime via een systeem van hoorbare en visuele waarschuwingen voor gevaarlijk gedrag. Een echte tool voor intern onderwijs, de ecorijdende Masternaut-oplossing helpt de veiligheid van de bestuurder te vergroten en vermindert op de lange termijn het risico op verkeersongevallen aanzienlijk.

Uitslag

Sinds de implementatie van de oplossing heeft de Masternaut-technologie Bonglet in staat gesteld zijn activiteiten te optimaliseren door een beter onderhoud van zijn voertuigen en motoren te garanderen, maar ook om het brandstofverbruik en daarmee de kosten met 3% te verminderen. en om de marge te verbeteren, zegt Gérald Perreaut, de CFO van het bedrijf. Bonglet heeft ook de veiligheid van zijn chauffeurs kunnen versterken en zijn imago als toonaangevend bedrijf met respect voor het milieu kunnen consolideren.

Verklaring

"De Masternaut-oplossing is een hulpmiddel dat de manier waarop we constructief werken heeft uitgedaagd. Dankzij de nauwkeurige gegevens die zijn verzameld, kunnen we nu controleren of elk voertuig goed is aangepast aan de activiteit die aan het voertuig is toevertrouwd. We hebben onze brandstofkosten en onze onderhoudskosten kunnen verlagen. De rijassistent heeft ook de veiligheid van onze chauffeurs vergroot en hen waakzamer en verantwoordelijker gemaakt tegenover het bedrijfsrisico aan de kant van de weg. Dit alles is zeer bemoedigend en lonend voor het imago van ons bedrijf. "

Hervé Bonglet, General Manager bij Bonglet.

Related customer stories

Le pech bleu

Lees meer